SVAIGS ĶIPLOKU SVIESTS
Ātri pagatavojams, daudz aromātiskāks un garšīgāks par jebkuru nopērkamo ķiploku sviestu.
Vai jums patīk ķiploki? Un, kas vislabāk piedod pikantumu svaigai maizei svinību cienastā vai vienkārši, kā papildus gardums pie ēdiena? Pareizi – aromātiskais ķiploku sviests. Sagatavošana ir ļoti vienkārša, un jums ir nepieciešams tikai:
- Gabals sviesta
- 1 līdz 3 ķiploku daiviņas – atkarībā no vēlamās intensitātes
- Pētersīļi
- Sāls
Ļaujiet sviestam sasilt istabas temperatūrā vai uz īsu brīdi uzsildiet to katliņā (bet neļaujiet tam pilnībā izkust). Notīriet vēlamo ķiploku daudzumu un smalki sarīvējiet uz mūsu rīvītes. Ar otiņu noņemiet sarīvēto ķiploku no rīves un pievienojiet sviestam. Sasmalciniet pētersīļus un pievienojiet tos, pēc tam iemaisiet ar dakšiņu. Gatavs. Mēs iesakām beigās pievienot nedaudz sāli.
Labu apetīti!